martes, 13 de octubre de 2015

Qui sóc jo?

Iniciem un nou projecte, "Qui sóc jo?". Sota aquest títol, s'hi amaga el treball del propi cos, reconèixer la nostra foto, mirar-nos al mirall, tots tenim dos ulls, dues orelles, un nas, una boca.. Tot i així tots som diferents!!! El dibuix de la figura humana no és una tasca fàcil, però cal començar pel propi cos abans d'explorar l'entorn que ens envolta.
Entrem a l'aula, la proposta de la sessió comença amb un joc. Busquem parts de la nostra cara i les encaixem. A l'aula hi ha expectació, companyonia, emoció per començar aquesta nova aventura. Els agrada la proposta, s'ajuden entre ells, finalment troben la seva foto i l'encaixen.









L'enganxen sobre un full i la ressegueixen sobre la taula de llum. L'aula s'enfosqueix, això si, sempre amb música de fons.

















Segona sessió, la consigna és... Crear una cara amb elements naturals. Res més, ells han de voltar per l'aula, descobrir on són les fulles, les pinyes i els pals. Cal planificació, per on començar, quins elements utilitzar,... S'inicia el procés de "Pensament Creatiu". Hi ha nens que s'aixequen de seguida , d'altres que necessiten més temps.  Uns necessiten que els ofereixis diverses possibilitats. D'altres els cal tornar-se a mirar al mirall. 

Respecto els ritmes i estratègies de pensament.






La segona consigna és... Crear la cara, fer la foto, desmuntar i recollir els elements. L'art efímer no és fàcil d'entendre, però finalment tots ho accepten i enbovada i molt emocionada, observo la gran capacitat creativa que tenen.

Què us sembla?


1 comentario: